2022-04-29 07:00Pressmeddelande

AB Karl Hedin inleder samarbete med Trollhättan Action Week

F.v. Pontus Persson, Platschef AB Karl Hedin Bygghandel Vänersborg, Baptiste Noël, Event Manager Trollhättan Action Week och Robert Möller, Platschef AB Karl Hedin Bygghandel Trollhättan.F.v. Pontus Persson - Platschef AB Karl Hedin Bygghandel Vänersborg, Baptiste Noël - Event Manager Trollhättan Action Week och Robert Möller - Platschef AB Karl Hedin Bygghandel Trollhättan.

AB Karl Hedin Bygghandel blir officiell leverantör av byggmaterial till Trollhättan Action Week - Alliansloppet och kommer bidra till olika byggnationer under eventet. Samarbetet sträcker sig över 2 år med option på ytterligare 1 år.

– Det känns fantastiskt kul att få stötta ett evenemang av den här kalibern på vår hemmaplan. Vi har en tradition av att samarbeta med motionsaktiviteter och att gå in som leverantör till Trollhättan Action Week känns som ett naturligt steg säger Pontus Persson, Platschef AB Karl Hedin Bygghandel Vänersborg.

AB Karl Hedin har en stolt tradition av samarbete med lokala entreprenörer,  konsumenter samt föreningslivet och ser samarbetet med Trollhättan Action Week som ett bra tillfälle att förstärka och utveckla relationerna. 

– Trollhättan Action Week är mycket glada och stolta över samarbetet med AB Karl Hedin. Vi ser fram emot att jobba tillsammans och få hjälp att bygga upp vårt tävlings- och publikområde, säger Baptiste Noël, Event Manager för Trollhättan Action Week.

Trollhättan Action Week
Trollhättan Action Week är 10 dagar av sport, tävlingar och glädje. Från Klassjoggen med 8000 barn till världselit på rullskidor. TAW är en stor folkfest där alla kan hitta sin plats. Likt tidigare år lockar Trollhättan Action Week elitåkare från hela världen och under sommarens tävlingar får det svenska skidlandslaget motstånd av flera internationella landslag. Dessutom fortsätter kampen mellan traditionella- och längdloppsåkare när lag som de största Ski Classics Pro Team är med och utmanar. Trollhättan Action Week syns mer i tv-rutan när TV4 fortsätter med sin storsatsning och förlänger sändningarna från evenemanget. Tävlingarna på rullskidor den 26-28 augusti sänds totalt under nio timmar i TV4 och C More. Trollhättan Action Week är även ett certifierat Hållbart evenemang och kommer fortsätta satsningar för miljön, jämlikheten och integrationen i framtiden. Läs mer om evenemanget och årets program här: www.alliansloppet.seOm AB Karl Hedin

AB Karl Hedin är en av Sveriges ledande privatägda träkoncerner. Vi är stolta över att stå för trygghet, lokal närvaro, hög kvalitet, kompetent personal och brett utbud, samtidigt som vi värnar om både människorna och naturen på de orter där vi verkar. Idag är vi ca 1000 medarbetare och omsatte ca 7 miljarder kronor under 2021. Med full kontroll på hela kedjan, från egen skog till egna sågverk och egen bygghandel, eller som vi säger - från planta till planka. Verksamhetsområden: • Råvara från skogarna i Bergslagen som försågas och förädlas lokalt till framförallt byggprodukter och specialemballage. • Sågverk i Sverige och via dotterbolag i Estland som förädlar råvaran. • Bygghandeln som i huvudsak förmedlar byggvaror på den svenska marknaden via den egna bygghandelskedjan. • Emballage med produktion som är inriktad på specialemballage av trä till de större regionala exportindustrierna. För mer information se: www.abkarlhedin.se