2024-01-26 05:00Pressmeddelande

AB Karl Hedin Bygghandel fortsätter expandera i Medelpad

F.v. Gertrud Jonsson, delägare NT Byggmaterial, Lars Lindgren, VD AB Karl Hedin Bygghandel, Thomas Jonsson, delägare NT Byggmaterial.F.v. Gertrud Jonsson, delägare NT Byggmaterial, Lars Lindgren, VD AB Karl Hedin Bygghandel, Thomas Jonsson, delägare NT Byggmaterial.

AB Karl Hedin Bygghandel, en av Sveriges ledande privatägda byggmaterialhandlare, har förvärvat NT Byggmaterial i Kvissleby, en väletablerad bygghandel med ett brett sortiment av byggvaror och tjänster.

Genom förvärvet stärker AB Karl Hedin Bygghandel sin position i Västernorrland, där man sedan tidigare har anläggningar i Timrå, Sundsvall och Härnösand. Med hela tre byggmateriallager i Sundsvallsområdet kommer flera kundfördelar som utökat sortiment och effektivare leveranser.

NT Byggmaterial AB har funnits sedan 1993 och har idag 8 anställda som kommer att bli en del av AB Karl Hedins team. Företaget omsätter ca 30 Mkr och har en stark lokal förankring och ett gott rykte bland både byggare och konsumenter i området. AB Karl Hedin Bygghandel i Kvissleby slår upp portarna 1 maj 2024.

  • Vi är mycket glada över att välkomna NT Byggmaterial AB och deras kompetenta personal till vår koncern. Vi ser stor potential i Kvissleby som en del i vår tillväxtstrategi och kommer genom våra lokala duktiga medarbetare att växa och utveckla vår verksamhet. Vi ser fram emot förvärvet och hoppas att marknaden testar oss så vi får visa styrkan i vårt koncept i kombination med den lokala kompetens vi får till oss, säger Lars Lindgren, VD AB Karl Hedin Bygghandel.
  • Att det blev AB Karl Hedin känns mycket bra! Det är ett livskraftigt familjeföretag som verkar i och värnar om det lokala både när det gäller byggare, konsumenter och personal! Jag är övertygad att detta är den absolut bästa nya ägaren för både medarbetare och kunder och ger de bästa förutsättningarna att fortsätta vara en professionell och serviceinriktad bygghandel. AB Karl Hedin har de resurser och den offensiva inställning som krävs för att möta morgondagens kundbehov berättar Thomas Jonsson, delägare NT Byggmaterial AB.

Konceptet ”Från planta till planka” i kombination med ett starkt lokalt engagemang är viktiga delar i AB Karl Hedins långsiktiga arbete med att bygga en riktigt bra bygghandel. Med full kontroll på hela kedjan, från egen skog till egna sågverk och egen bygghandel, kan AB Karl Hedin erbjuda hög kvalitet, trygghet, service och ett brett utbud av byggvaror till sina kunder.Om AB Karl Hedin

AB Karl Hedin är en av Sveriges ledande privatägda träkoncerner.
Vi är stolta över att stå för trygghet, lokal närvaro, hög kvalitet, kompetent personal och brett utbud, samtidigt som vi värnar om både människorna och naturen på de orter där vi verkar. Med full kontroll på hela kedjan, från egen skog till egna sågverk och egen bygghandel, eller som vi säger - från planta till planka.

Verksamhetsområden:
• Råvara från skogarna i Bergslagen som försågas och förädlas lokalt till framförallt byggprodukter och specialemballage.
• Sågverk i Sverige och via dotterbolag i Estland som förädlar råvaran.
• Bygghandeln som i huvudsak förmedlar byggvaror på den svenska marknaden via den egna bygghandelskedjan.
• Emballage med produktion som är inriktad på specialemballage av trä till de större regionala exportindustrierna.

För mer information se: www.abkarlhedin.se


Kontaktpersoner

Lars Lindgren
VD
Lars Lindgren
AB Karl Hedin Bygghandel
Thomas Jonsson
Delägare
Thomas Jonsson
NT Byggmaterial