2021-02-02 16:17Pressmeddelande

AB Karl Hedin Emballage förvärvar Boardic AB

Boardics grundare Per Ekerbring t.v. med Oskar Ryno, VD AB Karl Hedin Emballage Boardics grundare Per Ekerbring t.v. med Oskar Ryno, VD AB Karl Hedin Emballage

AB Karl Hedin har de resurser och den offensiva inställning som krävs för att möta morgondagens kundbehov.
AB Karl Hedin Emballage förvärvar Norrköpingsföretaget Boardic AB med de estniska dotterbolagen Boardic Eesti OÜ och Boardic Property OÜ. Boardic är ett förpackningsföretag som levererar ett brett och anpassat sortiment av förpackningar tillverkade av träbaserade kvalitetsskivor från hela världen. Företaget grundades 1995 och omsatte drygt 80 miljoner kronor under 2020. Boardic AB blir ett dotterbolag till AB Karl Hedin Emballage och försäljningen fortsätter under varumärket Boardic. Tillträdet sker 2 februari 2021.
 
  • Jag är mycket nöjd att det blev Karl Hedin som tar över som ägare till Boardic! Det är ett livskraftigt familjeföretag som verkar i och värnar om det lokala, både när det gäller kunder och personal! Jag är övertygad att detta är den absolut bästa nya ägaren för både våra medarbetare och kunder och ger de bästa förutsättningarna för att fortsätta utveckla verksamheten i såväl Sverige som Estland. AB Karl Hedin har de resurser och den offensiva inställning som krävs för att möta morgondagens kundbehov berättar Per Ekerbring, tidigare huvudägare och grundare till Boardic AB.
  • Vi har under de senaste åren haft ett allt närmare samarbete med Boardic och det känns nu helt rätt att ta nästa steg! Synergierna med vår nuvarande verksamhet är många och med förvärvet så breddas vårt erbjudande på marknaden. Vi hälsar alla nya kollegor välkomna och ser fram emot att kunderna testar oss och styrkan i vårt nu ännu bredare koncept och produktutbud, avslutar Oskar Ryno, VD AB Karl Hedin Emballage.


Om AB Karl Hedin

AB Karl Hedin är en av Sveriges ledande privatägda träkoncerner. Vi är stolta över att stå för trygghet, lokal närvaro, hög kvalitet, kompetent personal och brett utbud, samtidigt som vi värnar om både människorna och naturen på de orter där vi verkar. Idag är vi ca 1000 medarbetare omsatte ca 5 miljarder kronor under 2020. Med full kontroll på hela kedjan, från egen skog till sågverk, emballagefabriker och egen bygghandel, eller som vi säger - från planta till planka. Verksamhetsområden: Råvara köper timmer från skogarna i och kring Bergslagen som försågas och förädlas lokalt till framförallt byggprodukter och specialemballage. Genom rådgivning och andra tjänster utvecklas långsiktiga relationer Sågverk i Sverige och via dotterbolag i Estland som förädlar råvaran. Bygghandeln som i huvudsak förmedlar byggvaror på den svenska marknaden via den egna bygghandelskedjan. Emballage som erbjuder ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga emballagelösningar till såväl stora som små kunder. För mer information se: www.abkarlhedin.se


Kontaktpersoner

Oskar Ryno
VD
Oskar Ryno
AB Karl Hedin Emballage