2022-08-17 13:00Pressmeddelande

AB Karl Hedin Bygghandel förvärvar Härnösands Bygghandel AB (Bolist)

Vi verkar lokalt – i samarbete med byggare och konsument.

– Vår strategi är att vara en heltäckande kvalitetsleverantör till byggföretag och ”gör-det-självare” i Sverige. Vi äger hela flödet ”från planta till planka” och med egen produktion av trävaror som bas växer vi genom nyetableringar och förvärv. Vår idé är att driva en verksamhet med stark lokal förankring i nära samarbete med byggare och konsumenter.

Vi har självständiga platschefer som brinner för sina lokala orter och vår största tillgång är våra medarbetare som tillsammans känner ansvar för just sin lokala marknad där man bor och verkar. Idag jobbar totalt fem personer på Härnösands Bygghandel som kommer bli viktiga kuggar för framtidens bygghandel i kommunen. AB Karl Hedin Bygghandel i Härnösand slår upp portarna 1 november 2022.

Efter förvärvet av Härnösands Byggmaterial har AB Karl Hedin totalt 49 anläggningar från Trollhättan i söder till Östersund i norr. I Ångermanland blir det AB Karl Hedins första anläggning men i Västernorrlands län finns anläggningar i både Timrå sedan 2013 och Sundsvall sedan 2020.

  • Att det blev AB Karl Hedin känns mycket bra! Det är ett livskraftigt familjeföretag som verkar i och värnar om det lokala både när det gäller byggare, konsumenter och personal! Jag är övertygad att detta är den absolut bästa nya ägaren för både medarbetare och kunder och ger de bästa förutsättningarna att fortsätta vara en professionell och serviceinriktad bygghandel. AB Karl Hedin har de resurser och den offensiva inställning som krävs för att möta morgondagens kundbehov berättar John Hedberg, Härnösands Bygghandel AB.
  • Konceptet ”Från planta till planka” i kombination med ett starkt lokalt engagemang är viktiga delar i AB Karl Hedins långsiktiga arbete med att bygga en riktigt bra bygghandel. Vi ser stor potential i Härnösand som en del i vår tillväxtstrategi och kommer genom våra lokala duktiga medarbetare att växa och utveckla vår verksamhet. Vi ser fram emot förvärvet och hoppas att marknaden testar oss så vi får visa styrkan i vårt koncept i kombination med den lokala kompetens vi får till oss, avslutar Lars Lindgren VD AB Karl Hedin Bygghandel.



Om AB Karl Hedin

AB Karl Hedin är en av Sveriges ledande privatägda träkoncerner. Vi är stolta över att stå för trygghet, lokal närvaro, hög kvalitet, kompetent personal och brett utbud, samtidigt som vi värnar om både människorna och naturen på de orter där vi verkar. Idag är vi ca 1000 medarbetare och beräknas omsätta ca 7 miljarder kronor under 2022. Med full kontroll på hela kedjan, från egen skog till egna sågverk och egen bygghandel, eller som vi säger - från planta till planka. Verksamhetsområden: • Råvara från skogarna i Bergslagen som försågas och förädlas lokalt till framförallt byggprodukter och specialemballage. • Sågverk i Sverige och via dotterbolag i Estland som förädlar råvaran. • Bygghandeln som i huvudsak förmedlar byggvaror på den svenska marknaden via den egna bygghandelskedjan. • Emballage med produktion som är inriktad på specialemballage av trä till de större regionala exportindustrierna. För mer information se: www.abkarlhedin.se


Kontaktpersoner

Lars Lindgren
VD
Lars Lindgren
AB Karl Hedin Bygghandel
John Hedberg
Ägare / VD
John Hedberg
Härnösands Bygghandel AB