2019-10-14 09:00Nyheter

Nytt nummer av Byggmagazinet ute nu!

Det här numret av Byggmagazinet presenterar olika stora satsningar, allt från det nybyggda Scandinavian Mountains Airport till det världsunika cykelhotellet i Järvsö samt vår egen satsning – Bergslagsstommen. Traditionella material får nya användningsområden, träfibrer blir till nanocellulosa i Kevlarstyrka och fiskmat för att minska överfisket. Satsningar likt dessa gör inte sig själva. Bakom dem ligger en stark drivkraft, stort engagemang och en inte så liten envishet. Dessutom måste där finnas ett mod, för att våga lägga fram en idé som tidigare aldrig genomförts.

Det är inte varje dag en ny flygplats byggs i Sverige, nu beräknas det att Scandinavian Mountains Airport kommer göra Sälenfjällen mer tillgängliga för besökare. Trots en hel del utmaningar i form av regelverk och otillgänglighet har byggnationen varit en succé.

Järvsö Cykelpark tog ett stort steg med byggnationen av cykelhotellet, som även det beräknar kunna bidra ytterligare till turismen i den lilla tätorten.

En lada i Rättvik renoveras och uppgraderas med ett helt nytt tänk kring materialanvändning. De två vännerna som äger ladan menade på att AB Karl Hedin förstod det speciella konceptet och var både stöttande och engagerade genom projektets gång.

Utan de initiala idéerna hade dessa projekt aldrig genomförts. Samma gäller vår egen Bergslagsstomme, som sparat många arbetstimmar med den färdigkapade och numrerade stomsatsen. Oavsett satsning så är det vissa egenskaper som krävs, man måste vara lite tokig och tänka utanför boxen. Men det lönar sig ofta i slutändan. Ta en titt på byggnationerna vi är stolta leverantörer till och samla inspiration till egna idéer.


Om AB Karl Hedin

AB Karl Hedin är en av Sveriges ledande privatägda träkoncerner. Vi är stolta över att stå för trygghet, lokal närvaro, hög kvalitet, kompetent personal och brett utbud, samtidigt som vi värnar om både människorna och naturen på de orter där vi verkar. Idag är vi ca 1000 medarbetare och beräknas omsätta 5 miljarder kronor under 2020. Med full kontroll på hela kedjan, från egen skog till egna sågverk och egen bygghandel, eller som vi säger - från planta till planka. Verksamhetsområden: • Råvara från skogarna i Bergslagen som försågas och förädlas lokalt till framförallt byggprodukter och specialemballage. • Sågverk i Sverige och via dotterbolag i Estland som förädlar råvaran. • Bygghandeln som i huvudsak förmedlar byggvaror på den svenska marknaden via den egna bygghandelskedjan. • Emballage med produktion som är inriktad på specialemballage av trä till de större regionala exportindustrierna. För mer information se: www.abkarlhedin.se